Skip to main content

Inglismaa Abingdoni sõjamemoriaali uuesti loodimine ja stabiliseerimine ilma seda häirimata

Inglismaa Abingdoni sõjamemoriaal, mis on ehitatud täitematerjalile, oli järk-järgult vajuma hakanud, jäädes igal aastal mõne millimeetri võrra rohkem kaldu, kuni Abingdoni Linnavolikogu eelmisel sügisel otsustas, et on tulnud aeg ehitis kahjustustest päästa.

„Me jälgisime seda nihkumist viis aastat ja võtsime kohalike inseneride nõu kuulda,“ räägib Linnavolikogu projektijuht ja tehniline juht Stephen Rich.

„Kaalusime memoriaali lahtivõtmist ja maapinna vaiamist, aga me polnud kindlad, kui palju memoriaal selle käigus kahjustada võib saada, sest selle ehitamisest ei ole mingeid plaane jäänud. Insenerid ütlesid, et memoriaali polegi vaja nihutada, sest Uretek oskab pinnast polümeervaiguga tugevdada. See oli ka kaugelt odavam lähenemine ja seega maksumaksja seisukohalt sobivam valik.“

Uretek töötles memoriaali alust pinnast detsembri alguses, paigaldades 12 jooksva meetri ulatuses 3,8 meetri sügavusele läbi pehme uhtepinnase PowerPile vaiad. Stephen räägib: „Töö tehti kiiresti ja puhtalt, mingit segadust maha ei jäänud ja Linnavolikogu jäi tulemusega rahule.“

Teostatud tööd

Inglismaa Abingdoni sõjamemoriaali uuesti loodimine ja stabiliseerimine ilma seda häirimata

Inglismaa Abingdoni sõjamemoriaali uuesti loodimine ja stabiliseerimine ilma seda häirimata.